Cypern 

Cypern är en östat i östra Medelhavet, öster om Grekland, söder om Turkiet, väster om Syrien och norr om Egypten. Det är den tredje största ön i Medelhavet och ett av dess mest populära turistmål räknas geografiskt till Asien men politiskt oftast till Europa.

  • Cypern är ett EU-land, du slipper trassla med visum. Valutan på Cypern är Euro.
  • Cypern har samma strömstyrka som i Sverige, det enda du behöver är en adapter som finns att hyra i receptionen eller att köpa för en billig penning.
  • Kriminaliteten är mycket lägre på Cypern.

 

  • Vi har vänstertrafik på Cypern, trafiken är livlig som i alla sydländer.

 

Att bosätta sig på Cypern

Är du sugen på att flytta ner till Cypern och värmen?

När höstmörkret sänker sig över Sverige är det många som drömmer om att bo i solens land.

Att köpa en bostad utomlands är ett stort beslut och det är viktigt att du förstår alla delmoment och kan fråga om du tvekar.

Ett bra första steg innan man bestämmer sig för att köpa ett hus eller en lägenhet i Cypern är att ta sig en riktig funderare på vad man vill ha. Därefter söker du efter så mycket information du bara kan på nätet: läs artiklar, titta på bilder och läs vad andra i din ålder och livssituation tycker om områdena. Kanske känner du någon som köpt i Cypern? Fråga dem!

Nästa steg är att resa ned, boka visningar och besöka hus till salu i Cypern. Förslagsvis besöker du så många platser som möjligt för att skapa dig en egen bild av dem. Vad som kändes rätt hemma framför datorn kanske upplevs helt annorlunda när du är på plats.

Det kan vara skönt att vända sig till en mäklare som behärskar språket, så att du känner dig helt trygg i situationen.

 

 

Cypern väder

Klimatet, med ca 320 soldagar per år, är kanske ändå det som lockar oss svenskar mest. Under hela perioden september t o m juni har Cypern utan tvekan det bästa klimatet av alla länder norr om Medelhavet inkl. alla andra öar. Temperaturen är jämnare och flera grader högre än i de andra länderna. Under juli och augusti är det högsäsong för badturismen. Cypern har därmed ett klimat som kompletterar det svenska mycket väl.

 

 

 

 

 

 

Välkommen att hitta ditt drömhem i Cypern tillsammans med oss!

För mer information,

kontakta:

Boo Baeckström

Tel:  070 - 88 66 560

Email:  easyliving.international@gmail.com

   


 

 
Obj-X Labs - publiceringsverktyg