Thailand 

 

Det är många som drömmer om ett paradisboende i Thailand, men det är många fallgropar på vägen om du beger dig dit på egen hand. Det säkraste sättet är att kontakta seriösa försäljare som kan hjälpa dig med hela köpprocessen.

Så köper du hus

Utlänningar får köpa hus i Thailand, men de får inte äga marken huset står på. Det enklaste är att leasa marken. Leasingrätt kan registreras på 30 år och har en klausul som ger rätt till ytterligare två perioder, det vill säga 90 år.

Andra förslag är att köpa marken genom ett thailändskt företag och det tredje är att gifta sig, vilket är ett vanskligt projekt då du kan förlora allt i en skilsmässa. Det är rekommenderat att ha finansieringen klar i Sverige innan du åker på visningsresa. Detta för att du snabbt ska kunna agera om du ser "rätt" bostad. Tänk också att du inte kan belåna den thailändska bostaden.

När du hittat "ditt" hus lägger du ett bud, oftast under utgångspriset. Har du ingen konkurrent kan du sedan förhandla med säljaren. Tänk på att du kanske inte kan tillträda bostaden direkt när du köpt den. Den kan vara uthyrd. Å andra sidan får du inkomsterna från uthyrningen den dagen du tar över.

 

 

 

 

Välkommen att hitta ditt drömhem i Thailand tillsammans med oss!

För mer information,

kontakta:

Boo Baeckström

Tel:  070 - 88 66 560

Email:  easyliving.international@gmail.com

 

   

 

 

 

 

 

 
Obj-X Labs - publiceringsverktyg